Nieuw seizoen, nieuwe machines

Beste leden,

Het bowlingseizoen is inmiddels afgelopen, maar middels deze brief willen wij als bestuur en het huis (De Zoete Inval) jullie over het volgende informeren.

Afgelopen 2 jaar zijn de storingen aan de bowlingmachines flink toegenomen. Voor zowel de leden als het huis was dit geen prettige situatie. Het huis heeft er in deze periode veel tijd, energie en financiële middelen in gestopt om het aantal storingen te reduceren. Er is groot onderhoud gedaan, veel onderdelen zijn vervangen, maar helaas heeft het niet het gewenste resultaat opgeleverd. 

Het huis heeft in de afgelopen periode gekeken naar andere structurele oplossingen om het probleem van de storingen te kunnen verhelpen. Uiteindelijk heeft het huis besloten dat zij zullen gaan investeren in nieuwe machines, wat wij als bestuur van de bowlingvereniging alleen maar kunnen toejuichen. 

Het betreft de QubicaAMF Edge String machine USBC. De originele Freefall machines zoals iedereen dit bij De Zoete Inval gewend is, zullen worden vervangen voor String (“touwtjes”) machines. Het zijn de nieuwste String machines, welke speciaal ontworpen zijn voor wedstrijdbowlers en USBC goedgekeurd zijn. 

Het zal even een overgang zijn, maar we zien dat deze machines de toekomst worden en in grote aantallen in bowlingcentra worden geïnstalleerd. Het aantal storingen zou heel erg beperkt moeten zijn. Uiteindelijk is dat waar we met zijn allen naar streven en het speelplezier van iedereen ten goede moet komen. Daarnaast zijn het zeer duurzame machines, iets wat voor het huis ook een belangrijke rol heeft gespeeld bij het maken van de keuze tussen Freefall en String. 

Deze machines zullen worden geïnstalleerd in de week van 26 augustus 2024. De verwachting is dat alles 1 september operationeel is. 

Vanaf 2 september willen wij dan ook starten met de ingooiweek, zodat iedereen de nieuwe String machines kan ervaren. De week erna (9 september) zal er gestart worden met de eerste leagueavond. De Masterplanning wordt momenteel aangepast en zal spoedig met iedereen gedeeld worden. 

Wij zijn als bestuur erg blij dat het huis deze investering zal gaan doen. Mochten jullie vragen hierover hebben dan verzoeken wij jullie deze in eerste instantie per mail aan ons te stellen via: info@bvhaarlemmerliede.nl

Wij vertrouwen erop jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en kijken uit naar het nieuwe bowlingseizoen!

Bestuur B.V.Haarlemmerliede en Management De Zoete Inval