TZC 2015 hcp team 2 1ste ronde

TonZandboerCup

 

“Ruime” zege Ton Zandboer Cup

Gisteravond moest het team Haarlemmerliede 2 spelen voor de Ton Zandboer Cup. Dit is een toernooi georganiseerd door het NBF, waarin verenigingsteams in een afvalrace strijden voor de overwinning.
Onze eerste wedstrijd was gelijk een streekderby tegen Haarlemmermeer 2. Dus extra gebrand om te winnen.
Tegenover stond een jeugdig team bestaande uit een aantal zeer getalenteerde jongens en meiden. Onze opstelling bestond uit alleen maar dames, waarmee we ook grotendeels zijn uitgekomen in de afgelopen stedenontmoeting. Te weten: Saskia van der Maas, Petra Abspoel, Denise Bonnes, Tamara Bonnes, Sharon Hoekstra et moi en als reserve Gon Fortgens.
Denise moest ergens anders al spelen, dus zijn we met z’n vijven de strijd aangegaan.
De eerste game was met een verschil van 25 pins (786 – 761) in ons voordeel. Mede dankzij een game van 209 van Tamara en een 202 van Saskia hadden we die gelijk in de pocket. Even een foto van het scorescherm naar Robert (coach stedenontmoeting) gestuurd om te laten zien dat we echt de spares kunnen maken en alleen de splits hadden laten staan.
Game 2 moesten we het toch afleggen tegen de jeugd van de Haarlemmermeer. Met een verschil van 50 pins (682 – 732) hadden we toch even het nakijken.
De laatste game moesten we toch even een achterstand van 25 pins weg zien te werken. Moet kunnen, zou je zeggen, maar het liep niet helemaal vlekkeloos. Saskia en ik hadden gewisseld van tribunepositie naar veldpositie en vice versa, omdat de banen droger werden en ik toch redelijk rechtdoor gooi. Veel meer was het ook niet. Het leek wel op of de single pins stiekem een stukje opschoven als mijn bal in aantocht was. Dus dat maakte het nog extra spannend. Gelukkig waren Petra (192), Tamara (190) en Sharon (191) er nog en dit was uiteindelijk genoeg om de wedstrijd naar ons toe te trekken (750 – 721).
Met een “ruim”verschil van 4 pins zijn wij winnend uit de strijd gekomen.
De eerste contacten met onze volgende tegenstander, Bowlingvereniging Mijdrecht, zijn al gelegd. We houden jullie op de hoogte voor wat betreft de speeldatum. Het zou leuk zijn als we wat publiek achter ons kunnen verzamelen.

Tot gauw.

Jacqueline Timmerman

Klik hier voor de scores.